ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de - a patra doză de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a  persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager, a anunțat Ministerul Sănătății.”, potrivit unei știri TVR care îl mai citează și pe succesorul lui Valeriu Gheorghiță la CNCAV, fostul fotomodel Andrei Baciu.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital, menținut în continuare, după cum se observă.

Se observă, de altfel, și reluarea știrilor alarmante cu infectări și decese covid. Ministerul și TVR ne transmit că luni au fost raportate 322 de cazuri noi de infectare cu coronavirus dar nici un caz de deces.

De asemenea, în ciuda relaxării restricțiilor la nivelul Uniunii Europene începând de luni, pasagerii care călătoresc cu avionul înspre și dinspre Germania vor fi nevoiți în continuare să poarte măști în timpul zborului, potrivit Ministerului de Interne din Berlin, citat de DPA și Agerpres.

Măștile de tip FF2, care îi plac lui Read Arafat deși s-a îmbolnăvit de Covid cu ele pe față, sau măștile medicale trebuie să fie purtate în timpul procesului de îmbarcare și debarcare, precum și pe durata zborului. Măștile pot fi îndepărtate doar pentru a consuma alimente sau băuturi. Copiii cu vârsta sub șase ani sunt exceptați de la această regulă.

Agenția pentru Siguranță Aviatică a UE (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) nu mai recomandă purtarea măștilor în aeroporturi și în aeronave ca regulă generală începând de luni. Dar dacă măștile sunt obligatorii în țara de îmbarcare sau în cea de destinație, măștile trebuie să fie purtate în timpul zborului.

În Germania, obligativitatea purtării măștilor în avioane și în timpul călătoriilor cu trenul pe rute luni rămâne în vigoare până pe 23 septembrie. Măștile sunt de asemenea obligatorii în transportul public local și în cel pe calea ferată. Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, și industria de transport au solicitat, degeaba, renunțarea la obligativitatea purtării măștii în aeronave, trenuri și autobuze.

Ministrul Sănătății, psihopatul Karl Lauterbach (SPD), a explicat că, întrucât numărul cazurilor de coronavirus este în continuare foarte ridicat, „nu există nicio posibilitatea de a renunța la măști în transportul public”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews