ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La rubrica Răspunsul Ierarhului a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, săptămâna trecută Înaltpreasfinția Sa Calinic a lămurit un enoriaș curios:

„Bună ziua!

Ați răspuns cuiva despre Molitfele Sfântului Vasile.

Înaltpreasfințitul Teodosie de ce le rostește la fiecare slujbă, le-a spus chiar și în eparhia dumneavoastră. Nu este o încălcare a deciziei Sinodului, la care faceți trimitere?”

IPS Calinic al Sucevei și Rădăuților a dat următoarea lămurire:

Citiți și IPS Calinic al Sucevei susține că IPS Teodosie este bine văzut de membrii Sfântului Sinod dar nu știe de ce nu este reactivată Mitropolia Tomisului

„Doamne, ajută!

În diptice, scaunul episcopal de Tomis este înaintea celui de Suceava și, ca atare, în slujire arhiepiscopul Tomisului este protos, iar ca protos conduce slujba.

Pace și multă liniște sufletească!

Citiți și IPS Calinic șterge pe jos cu Vasile Bănescu și Radu Preda: Bănescu, un câine lipsit de caracter care face rău Bisericii și nu ascultă de stăpân iar Preda n-are ”tătă mintea bună” și e în cârdășie cu intelectualii care au vrut să schimbe data Paștilor