ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starea de LIbertate informează: Un mare om, un mare român, un minunat Parinte si un neobosit luptator a trecut la cele veșnice. Azi Miercuri la 16:30 ii putem spune "La Revedere In Cer!" Sfinției Sale în Piața ce l-a consacrat.

Acest ucenic al Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa (foto cu cei doi mai sus, la Biserica Colței din Piața Universitpții - 1990), unul din puținii care i-au continuat lupta și care va rămâne în istorie ca cel ce a reușit dărâmarea în 1990 a statuii infamului Vladimir Ilici Lenin din Piața (pe atunci) Scânteii (acum a „presei libere”).

Vedeți A plecat la Domnul Părintele Sorin Grecu, eroul care l-a dat jos pe Lenin de pe soclul din Piața Scânteii doar cu o Sfântă Cruce în mână. Imagini Istorice din 1990 In Memoriam Preotul-Luptător

Sa îi fim alîturi. Iată mai jos programul:

PROGRAM funeralii Pr Sorin Paul Grecu in România (19-20 Ianuarie 2022)

Ziua 1 - Miercuri 19 Ianuarie 2022

Sosirea in Bucuresti.

Ora 16:30 - Moment comemorativ/ de reculegere la Monumentul Aripi al Victimelor Comunismului .

17:30 - Plecare spre Biserica Sf Ilie. Oprire in Piața Universității la Troița Eroilor si la Crucea Basarabiei.

Ora 19:00 - Depunere la Biserica Sf Ilie din Bucuresti si slujba si priveghi ora 19.

Ziua 2 - 20 Ianuarie 2022

Ora 06:00 - Plecarea spre Biserica Peretu (ora 7)

Ora 08:00 - Întâmpinare la Primărie - Preoții si Primarul

Ora 09:00 - Liturghie Arhierească cu IPS IOSIF Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale si PS GALACTION

Ora 11 - Slujba de înmormântare la Biserica din Peretu, rectitorita parțial de Parintele si Onorul militar
Înhumarea lângă Altar, in curtea Bisericii Peretu.

Comitetul de Organizare

FUNERALIILE PARINTELUI SORIN GRECU

Parintele Sorin Grecu va fi înmormântat joi, in Romania, in curtea Bisericii din Peretu, județul Teleorman, cu onoruri militare.
In semn de recunoștință, Parintele Sorin Paul Grecu a fost decorat post-mortem de Președintele României cu Ordinul Pentru Merit in grad de Cavaler.
Miercuri 19 Ianuarie 2022, de la ora 16:30 când trupul va fi adus de la Londra in țară, va avea loc la Bucuresti in Piața Presei Libere, la Monumentul ARIPI al victimelor represiunii comuniste, o evocare a acțiunii civice a Părintelui Sorin Grecu de îndepărtare a simbolurilor comuniste din locurile publice, incepute acum 32 de ani, si continuate apoi si in celelalte tari din Estul Europei; se va depune si coroana de flori din partea Familiei in memoria acestor eroi si in amintirea Parintelui. Cei care doresc sa-si ia la revedere de la Parintele pot veni si aici.
Tot miercuri, de la ora 19 va avea loc o slujba de pomenire tinuta de foștii colegi de Facultate si Seminar ai Părintelui, la Biserica Sf Ilie - Rahova (in zona Piața Unirii).
Biserica Sfântul Ilie Rahova se află pe strada Constantin Silvestru nr. 79 și strada Sfântul Ilie, pe unde trecea cândva Calea Rahovei. În perioada demolărilor din anii comunismului a fost translatată 51 m, pe pod rulant pentru a face loc Bulevardului Unirii.
In drum spre biserica va fi o scurta oprire in Piața Universității la Troița Eroilor din Decembrie si la Crucea Basarabiei.
Joi, la înmormântare vor fi prezenți pe lângă Preotii din Peretu si numeroși alți preoți, fiind slujba Arhierească cu participarea IPS IOSIF, Mitropolitul Europei Centrale si Meridionale si PS GALACTION, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, cărora le mulțumim ca sunt alături de noi la plecarea Părintelui la Cer.

Dumnezeu să îl numere cu drepții Săi!

Citiți și Monahul Filotheu Bălan de la Petru Vodă anunță FUNERALIILE PĂRINTELUI SORIN GRECU. Bucureșteni pot să-și ia rămas bun de la Părintele care l-a demolat pe Lenin în 1990 miercuri, 19 ianuarie, începând cu ora 16:30, la Monumentul ARIPI