ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cunoscuta doamnă profesor Mona Șerbănescu, fondatoarea și directoarea Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, a anunțat prăznuirea Părintelui-mărturisitor Constantin Voicescu, la 100 de ani:

,„Duminică, pe 28 iulie, părintele CONSTANTIN VOICESCU împlinește 100 de ani. De aceea dorim să îi marcăm centenarul astfel:

Sfînta Liturghie, slujită de pr. Mihai Voicescu, va începe la ora 10.00.

La ora 12.00/ 12.15 vom pleca spre Mănăstirea Cernica, acolo unde este pr. Constantin Voicescu îngropat alături de soția sa, preoteasa Laura-Florentina.

La ora 13.00 - va avea loc Parastasul la mormântul Părintelui, slujbă la care va participa un sobor de preoți condus de pr. Constantin Sergiu Nicolaescu ca loctiitor al părintelui protopop, cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Pariarh Daniel.

Apoi, ne vom reuni la așezământul Sf. Nifon pentru a comemora, a relata, a da citire și a povesti despre viața Părintelui Constantin Voicescu.

Vă așteptăm cu drag!”

Mănăstirea Cernica a transmis, de asemenea, un anunț despre mărturisitorul care i-a urmat Sfântului Constantin Sârbu la Biserica Sapienței:

Comemorarea Preotului Constantin Voicescu - 100 de Ani de la Naștere

„Duminică, la Mănăstirea Cernica, va avea loc un eveniment special dedicat părintelui Constantin Voicescu, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea sa. Cu acest prilej, la mormântul său va fi oficiată o slujbă de parastas de către un sobor de clerici din Protoieria Sectorului 3.

Evenimentul este organizat de Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” din București și de prof. Ileana Voicescu, fiica părintelui și cadru didactic la această instituție, în colaborare cu Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Părintele Constantin Voicescu a fost un susținător activ al înființării Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu”, un demers început în 1994 de Fundația „Preasfânta Fecioară Maria”.

Născut la 28 iulie 1924 în București și rămas orfan la vârsta de 7 ani, părintele și-a petrecut copilăria într-un orfelinat. A fost deținut politic în timpul regimului comunist din cauza legăturilor sale cu Frățiile de Cruce și a acuzațiilor de „uneltire împotriva ordinii sociale”.

După eliberare, a lucrat la Uzinele 23 August și ulterior a fost corector și legător la Institutul Biblic al Patriarhiei Române. În 1973 a fost hirotonit preot și a slujit la Bisericile bucureștene Bucur Ciobanul și Sapienței, trecând la cele veșnice pe 8 septembrie 1997.

Vedeți și 8 septembrie – 26 de ani de la nașterea în Ceruri a Părintelui Constantin Voicescu, fost deținut politic și om al cetății. Tâlcuirea Doamnei Aspazia Oțel Petrescu și căruciorul ”legionar” raportat de Securitatea bolșevică