ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moderatorul Mihai Petre și invitatul său, părintele Mircea Cristian Pricop, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, vorbesc astăzi despre reluarea demersului de recunoaștere a Mitropoliei tomitane de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„Care sunt principalele argumente pe care se bazează noua solicitare depusă la Secretariatul Sfântului Sinod în urmă cu o săptămână, de ce este utilizat termenul de "recunoaștere" și nu de "reactivare" sau de "înființare", ce motive bisericești și lumești au determinat respingerile repetate ale inițiativelor înaintate încă din anul 2003 și până în prezent, dacă procedura introducerii pe ordinea de zi este viciată de o problemă de ordin personal între PF Daniel și IPS Teodosie, în ce măsură este utilă o manifestare publică a susținerii acestui demers înaintea desfășurării lucrărilor Sfântului Sinod din 29 februarie, cum am putea lua exemplu de la vecinii bulgari, sunt doar câteva dintre întrebările la care puteți afla răspunsuri în ediția de astăzi a emisiunii Fără Mască. O ediție despre validarea trecutului ca parte a viitorului în Adevăr.", transmite Tomis TV - VIDEO mai sus.

Citiți și Bomba ne vine de la Patriarhie: Preafericitul Părinte Daniel a primit noua cerere a Înaltpreasfințitului Teodosie de reactivare a Mitropoliei Tomisului. Sfântul Sinod trebuie să o poată analiza și vota după ce este introdusă firesc pe Ordinea de zi. (DOC)