ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Fără Hristos nu putem face nimic pentru binele nostru și pentru pacea lumii”, transmite Mitropolitul Teofan în Pastorala de Crăciun din acest an.

 

Biruința lui Hristos asupra lumii „se arată și se trăiește în Biserica Sa, în oamenii din toate timpurile care, prin harul și puterea lui Dumnezeu, ajung la «unitatea credinței și a cunoașterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârșit, la măsura vârstei deplinătății lui Hristos»”, scrie ierarhul.

Iar unul dintre cei care au împlinit această biruință a lui Dumnezeu prin om este Sf. Cuv. Paisie de la Neamț.

„Anul acesta se împlinesc 300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie Velicicovski de la Neamț. Despre el, cântarea Bisericii spune că, încă pe pământ fiind, s-a făcut «locuitor în rai», avându-L pe Hristos în centrul inimii sale. Din inima sa, devenită «cer», a făcut și din mănăstirile Moldovei «cer pământesc»”.

„Biserica mărturisește acest mare adevăr, adică cel al transformării minții și inimii omului în „cer”, pentru că acesta este centrul, sensul și scopul vieții noastre: «Precum în cer, așa și pe pământ» este rugăciunea noastră zilnică”, adaugă Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Pe lângă rugăciune, părintele mitropolit enumeră și alte câteva căi prin care putem să ne schimbăm pe noi înșine și lumea din jur.

„Ziua de astăzi, Sărbătoarea Nașterii Domnului, este clipa sfântă de mărturisire a apartenenței noastre la Biserica drept-slăvitoare a lui Hristos. Conștientizarea acestei apartenențe se înfățișează ca rugăciune fierbinte către Dumnezeu ca El să transforme cât mai mult pământul în cer, înmulțind prezența Cerului în inimi, în familii și în popoare. Fără Hristos nu putem face nimic pentru binele nostru și pentru pacea lumii”, mai afirmă ierarhul.

Integral la Doxologia