ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Ianolide - un mărturisitor al temnițelor comuniste, ce nădăjduim să fie curând canonizat. Aflați mărturii despre viața sa de sfințenie, de la soția acestuia, Constanța Ianolide.

Vedeți și Au fost deshumate moaștele mărturisitorului Ioan Ianolide, izvorând o mireasmă sfințitoare. FOTOGRAFII

 

IOAN IANOLIDE: M-AM ÎNTÂLNIT CU DUMNEZEU

Care au fost ultimele lui cuvinte?

De Crăciun a intrat într-o comă și și-a revenit și i-a spus fiicei mele: „De ce nu m-ați lăsat voi să mor atunci că eram deja trecut dincolo și m-am întâlnit cu Dumnezeu?”

Ce credeți că l-a ajutat pe Ioan să reziste în temniță?

Numai credința și rugăciunea. Practica mereu rugăciunea inimii. Și pe mine tot asta mă ține acum. Dar era foarte tainic și nu vorbea nimic despre asta. Nici măcar nouă, celor apropiați, nu ne împărtășea din trăirile lui.

Credeți că tinerii de azi ar mai rezista unei suferințe asemănătoare?

Nu cred. Eu sunt îngrozită când aud câți tineri se sinucid. Ce ar mai suferi Ionel dacă ar vedea ce e acum în lume!

Dar să vă spun o întâmplare.

Primisem cărțile Întoarcerea la Hristos și fiica mea îmi zice: „Mamă, să-i dăm o carte și lui Carmen”, o bună prietenă de a ei pe care și Ionel a iubit-o mult. „Bine, sigur, pregătim și când vine îi dăm o carte”. Au trecut trei săptămâni, a venit cu soțul ei la noi în vizită, am stat la masă și la un moment dat, se ridică Carmen în picioare și spune: „L-am simțit pe nenea Ionel lângă mine”. Și noi atunci ne-am adus aminte că avem să-i dăm o carte. Pentru noi a fost ca o atenționare ca să nu uităm să-i dăm cartea.

M-am gândit ca, după moartea mea, când se va săpa la mormântul lui Ionel, să las scris să se aducă aici osemintele lui Ioan. Dumnezeu să ne ocrotească spre tot lucrul bun.

(Din discuțiile purtate cu maicile de la mănăstirea Paltin Petru-Vodă. Doamna Constanța se află sub îngrijirea caldă a maicilor ce deservesc căminul pentru bătrâne din incinta mănăstirii. Sursa: Atitudini)

VedețI și Sfintele moaște ale mărturisitorului Ioan Ianolide au ajuns la Petru Vodă. Slujba de deshumare de la Cernica - VIDEO ActiveNews / Starea de Libertate