ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recompensat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, pelicula Touch me not, regizată de Adina Pintilie, a avut parte de un debut crunt în capitala Germaniei.

Potrivit publicației germane Focus, mai mulți spectatori și jurnaliști au părăsit sala de la Berlinală la scurt timp de la începerea proiecției, scârbiți de ceea ce rula pe ecran.

În filmul Adinei Pintilie se pot urmări diferiți oameni și practicile lor sexuale bolnave.

Filmul a fost criticat și de jurnalistul și criticul de film Peter Bradshaw, care a comparat decizia juriului de la Berlin cu catastrofa produsă de Brexit. 

„Trăim cu adevărat într-o epocă a catastrofelor. Spre uimirea nepoliticoasă a multora, Ursul de Aur din acest an a fost acordat peliculei „Touch Me Not”, de regizoarea româncă Adina Pintilie.

Filmul este un eseu documentar cvasi-fictiv despre sexualitate, care m-a îngropat sub un val enorm de depresie. E un film atât de prost încât provoacă stinghereală. E cumplit de mediocru, infatuat și plin de clișee referitoare la orientările sexuale alternative, fetișism și exhibiționism”, a scris britanicul în publicația The Guardian.


„Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă” regizat de Adina Pintilie a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut la gala premiilor celei de-a 68-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin. De asemenea, a primit și marele trofeu al festivalului, „Ursul de aur”.