Stela Popescu a avut parte de multe filme proaste, dar poate că un criteriu pentru a defini un actor adevărat este capacitatea lui de a juca în astfel de roluri, a spus Cristian Tudor Popescu.
 

„Poate că un criteriu pentru a defini un actor adevărat este capacitatea de a juca în roluri proaste. Acolo se vede cât de bun este actorul. Stela Popescu a avut 'noroc' de zeci de filme proaste în care a jucat. Eu, în calitate de critic de cinema, îi cunosc în special cariera din cinematografie. Toate proaste! Toate! De la Alo? Ați greșit numărul până la Sexy Harem Ada-Kaleh și Despre o anume fericire, Ultima noapte a singurătății, ceva... Mă rog... Un singur film bun în toată filmografia ei:  Toată lumea din familia noastră a lui Radu Jude din 2012 unde Stela Popescu nu joacă un rol comic. Nu! Joacă un rol să-i spunem serios și îl joacă foarte bine. Foarte bine. Ea a fost utilizată în special ca actriță cu geniu comic, dar putea să joace orice”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Acesta a exemplificat cu „Nea Mărin miliardar” - pe care îl include în top 5 cele mai proaste filme românești, mărturisind că nu îl face nimic să râdă în acest film, cu excepția unei scene în care jocul Stelei Popescu îi provoacă hohote de neoprit.

„Mie mi-a rămas în minte -  din filmul clasat în top, pentru mine, între primele cinci filme românești ale tuturor timpurilor ca prostie, Nea Mărin miliardar. Este o prostie monumentală de top, trebuie să recunosc, deci în filmul ăla la care se presupune că trebuie să râzi - și au râs, se pare, niște milioane de spectatori -  eu rămân sobru ca un bolovan, nu reușesc să râd de la cap la coadă.  În schimb, are Stela o replică în filmul ăsta la care m-am cocoșat, am căzut cu scaunul, am intrat în convulsii. Ea joacă o vampă acolo și îl seduce pe Amza Pellea, pe nea Mărin. Și ce zice vampa, văzându-l pe nea Mărin în costumul lui de la Băilești: trebuie să-i aplice un erotism de CAPeu, un erotism sătesc, se gândește ea așa. Și în timp ce îi deschide cămașa îi spune: Miroși a pământ!, la care nea Mărin, săracu', zice: Îu!, adică ea a vrut să dea specific local - miroși a pământ, ești un bărbat cu picioarele bine înfipte în pământ - și ăsta, săracu', se și vedea mort!”, a povestit Popescu.
 
  • Regizat de Sergiu Nicolaescu, filmul produs în 1979 îl are cap de afiș pe Amza Pellea, alături de alte nume sonore precum Jean Constantin, Draga Olteanu Matei, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Puiu Călinescu, Sebastian Papaiani, Ștefan Bănică, Stela Popescu, Colea Răutu sau Mircea Albulescu.
  • Potrivit statisticilor oficiale, „Nea Mărin Miliardar” este cel mai vizionat film românesc din toate timpurile.