ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lansare la Gaudeamus de acum 10 ani, 2012: ARHIVA NEAGRA - Procesul Noica-Pillat - Dosarele distrugerii elitei romanești - O lucrare Civic Media cu documente de la CNSAS, coordonată de Prof Constantin Barbu și realizată împreună cu Victor Roncea, parte dintr-o serie întreruptă de cei care l-au prigonit pe fostul director al Bibliotecii Metropolitane București, Florin Rotaru. Mai sus, lansarea volumelor Noica-Pillat, Memorialul Eminescu și Cioran - Nihilistul privat, la Gaudeamus.

Citiți și Constantin Barbu: Douăsprezece întrebări pentru Constantin Noica. La 35 de ani de la moartea maestrului

Mai jos, o altă lansare memorabilă, tot de acum 10 ani, dar de la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, unde profesorul Constantin Barbu vorbește despre Noica, Securitate și Loja de la Comana, chiar alături de fostul șef al Departamentului Securității Statului, generalul Iulian Vlad, de generalul Aurel Rogojan și regretatul profesor Gheorghe Buzatu.

Citiți și CEI 22. Constantin Noica despre Constantin Barbu și Constantin Barbu despre Constantin Noica, la 35 de ani de la moartea marelui filosof. Interviu ActiveNews cu Victor Roncea 

VIDEO In Memoriam - la 35 de ani de la moartea lui Constantin Noica: