ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corul Armatei Roșii revine în România cu spectacolul The Great Revival (Marea Renaștere), un concert închinat memoriei membrilor Ansamblului Alexandrov, care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut.

Potrivit unui comunicat, aproape 7.000 de spectatori vor asista la concertele din București (Sala Palatului) — 17 noiembrie, Iași (Opera Națională) — 2 spectacole, pe 18 noiembrie și Constanța (Casa de Cultură a Sindicatelor) — 19 noiembrie.

„Ochi Cernye, Kalinka, Smuglyanka, Katyusha și alte piese celebre din fabulosul repertoriu rusesc al Ansamblului vor răsuna într-un spectacol impresionant, ce va aduce pe scenă 120 de staruri în uniformă, dansuri autentice și o garderobă impresionantă. În ultimii 30 de ani de activitate, Ansamblul Alexandrov a oferit peste 7.000 de reprezentații, în mai multe limbi, în fața a peste 20 de milioane de spectatori entuziaști”, se arată în comunicat.

Repertoriul său, care include în prezent peste 2.000 de piese, uneori acompaniate de o coregrafie acrobatică, este cunoscut în întreaga lume prin nenumăratele turnee ale corului în străinatate, în timpul și după epoca sovietică.
 
Ansamblul Aleksandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înființării este considerată ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc și primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roșii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumătatea anilor ‘30, corul număra deja aproape 300 de membri, iar renumele său depășise demult granițele Uniunii Sovietice.