În ziua de Crăciun, Corul Alexandrov sau corul „Armatei Roșii”, așa cum mai este el cunoscut, a suferit o pierdere imensă. 64 de membri ai ansamblului muzical au pierit odată cu prăbușirea avionului Tu-154 în Marea Neagră.

Între cei care au pierit se afla chiar directorul Corului care urma să concerteze în Siria. Avionul a decolat la ora 05:20 (ora locală) a dimineții de 25 decembrie și a dispărut de pe radar la aproximativ 20 de minute. Turnul de control nu a reușit să ia legătura cu aeronava la ora 05:40, când a dispărut de pe radare.  Cu doar două luni înainte de catastrofă, Marele Cor al Armatei Roșii a fost adus în România, de Consulatul Federației Ruse de la Constanța. Corul militar a susținut atunci în weekendul 8-9 octombrie, două concerte excepționale, la Constanța (Casa de Cultură) și la București (Sala Palatului).
 

Corul Alexandrov a venit la București și anul trecut, concertând la Sala Radio a Radiodifuziunii Române. La un moment dat, membrii ansamblului au făcut o surpriză asistenței: rușii au interpretat melodia populară „Mult mi-e dragă primăvara”, cântec făcut faimos de celebra cântăreață bucovineancă Sofia Rotaru. 
 
Din păcate, Sofia Rotaru nu este cunoscută în țara ei de origine, artista fiind o vedetă revendicată de ucraineni și de ruși.
 
Iată melodia cântată de Corul Alexandrov în românește, la București și reacția publicului din Capitală: 


 și varianta originală a Sofiei Rotaru:


/>

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews