ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emanoil Gojdu și-a conceput testamentul în cadrul Imperiului Austro-Ungar. Înainte de moartea sa, în 1869, își formulează testamentul.

Cele două mori cu aburi la care era proprietar, acțiuni în bănci, terenuri și case sunt lăsate "acelei părți a națiunii române din Ungaria și Transilvania, care se ține de credința răsăriteană ortodoxă".

ÎN 9 FEBRUARIE 1802 S-A NĂSCUT EMANUIL GOJDU. TESTAMENTUL MARELUI ROMÂN 

A stabilit norme exacte pentru buna funcționare a Fundației care-i poartă numele pentru 200 de ani.

Fundația trebuia să dea burse tinerilor "distinși prin purtare bună și prin talente", iar o parte din bani să se investească în acțiuni și bunuri imobile pentru a se capitaliza și a produce banii necesari pentru următoarele generații de studenți.

Pentru perioada 2021-2071 a decis să se constituie un fond de rezervă din 1/10 a venitului, iar restul veniturilor să se utilizeze în afară de burse: "pentru orice alte scopuri ale românilor de religie ortodoxă, avînd în vedere prosperitatea și înflorirea patriei comune, a bisericii și poporului de religie ort. rom."

154 de ani de la moartea marelui mecena Emanuil Gojdu. Guvernanții trădează de 34 de ani Testamentul Gojdu și România. Miliardele de Euro ale ortodocșilor din Transilvania lăsate plocon Budapestei