Așa cum anunțam anterior, Editura Sânziana, specializată în publicarea cărților despre rezistența anti-comunistă din munți și memorialistica istoriei recente, a fost anunțată cu puțin timp înainte de începerea Bookfest că nu mai poate participa la eveniment.

Un grup de tineri, suporteri ai echipei naționale de fotbal a României, a protestat în fața locului unde se desfășoară Târgul de Carte.  Aceștia au afișat un mesaj uriaș pe care se putea citi:  1953 - "Mesagerii libertății", insurgenți pe calea aerului / 2018 - Executați din nou de invitații A.E.R. -ului".

Iată explicația gestului lor:

„Asociația Editorilor Români (A.E.R.), organizatorii târgului de carte Bookfest de la Romexpo, având invitați precum Klaus Iohannis, Ministerul Culturii, Ambasadorii SUA, Germaniei și ai Israelului, au decis în ultimul moment interzicerea participării editurii Sânziana, cea care comercializează mai multe cărți pe teme "neadecvate", precum viața și rezistența lui Ion Gavrilă Ogoranu, Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, istoria naționalismului interbelic, rezistența anticomunistă din munți, exil, etc. Printre aceste cărți este și cartea "Mesagerii libertății", despre parașutările insurgenților români de către NATO între 1951-1953, pentru a duce o luptă de gherilă împotriva regimului bolșevic, până la presupusa intervenție a SUA, toți aparținând unei anumite mișcări și care au fost capturați și executați ulterior. Prin această decizie demnă de cel mai josnic sclav care își perie stăpânul(invitat), A.E.R. practic i-a condamnat și executat încă o dată pe cei care și-au dat viața pentru România și cărora nu le-a fost niciodată recunoscut meritul, ba chiar sunt judecați și azi, la decenii după moartea lor”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews