ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscuta scriitoare și ilustratoare Veronica Iani va lansa o nouă carte din povești din seria „Fiecare viață este un dar”, volumul fiind dedicat lui Sorin Constantin „Focuță”, băcăuanul trecut la cele veșnice în martie trecut, despre care Iulian Capsali spunea că a dus „o viață de sfințenie”.

Cartea se intitulează „Leo, o poveste despre prietenie” și va fi lansată inclusiv în Bacău, orașul natal al lui Sorin Focuță.

„Pe Sorin Focuță Constantin l-am cunoscut în anul 2017. Eu scrisesem o povestire despre un copil cu boala oaselor de sticlă, iar Sorin avea această boală. L-am contactat pe facebook. Doream să aflu cum i se pare textul meu. Mă gândeam, cu teamă, că ar putea să se supere, să se întristeze.

S-a bucurat că i-am scris, apoi am vorbit de multe ori la telefon. Mi-a mărturisit că, de fapt, numele Focuță era o poreclă pusă de prietenii lui, el stând tot timpul întins ca o focă. Mi-a povestit momente din viața lui: cum îl scoteau prietenii la joacă cu căruciorul și îl mai scăpau pe jos, aducându-l acasă cu câte un os rupt, despre cum a trebuit să stea întins în pat începând cu vârsta de 18 ani.

Atunci avea 45 de ani și o bucurie de a trăi și de a dărui imense. L-am întrebat cu jumătate de gură dacă este trist vreodată, dacă este supărat pe Dumnezeu că i-a dat o astfel de soartă, dacă s-a comparat cu ceilalți copii. Mi-a răspuns râzând că niciodată nu a fost trist și că Îi mulțumește în fiecare clipă lui Dumnezeu pentru viața lui, pentru dragostea cu care este înconjurat. Își iubea mama și prietenii nespus de mult.

Povestirea „Leo.O poveste despre prietenie” nu ar fi existat dacă nu l-aș fi ascultat pe Sorin. El a plecat între timp la Domnul. Cred că de acolo, de sus, se va bucura de fiecare dată când un copil o va citi.

Cele trei zâne din povestire sunt trei surori. În jurul vârstei de 20 de ani, ele nu au mai putut merge, suferind de aceeași boală.Când le-am întâlnit prima oară, am fost profund mișcată de pacea lor, de zâmbetul cald, de bucuria din privirile lor, de credința lor. Carnețelul despre care ați citit există și el, precum și mărul cu fructe micuțe. Vrăbiuțele fură în fiecare an din el. Niciuna însă nu a fost pedepsită.

Împărăția lui Dumnezeu începe din inima omului care Îl caută”, a scris Veronica Iani.