ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marele actor Florin Piersic împlinește azi, 27 ianuarie, 88 de ani. El continuă să joace pe scenă, cu sala plină. Îi dorim marelui artist LA MULȚI ANI cu aceeași vervă ca și până acum.

Părinții lui Florin Piersic erau originari din Bucovina, însă el s-a născut la Cluj-Napoca, unde a urmat liceul, absolvind apoi la București Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC-ul de astăzi). În 2012 a devenit cetățean al statului românesc de dincolo de Prut în baza faptului că tatăl său a lucrat și trăit la Soroca o parte din viață. În 2018, Florin Piersic s-a numărat printre artiștii care au susținut căsătoria dintre un bărbat și o femeie, sprijinind astfel Referendumul pentru Familia normală. VIDEO:


O secvență din filmul „Pintea” (1976), în care Piersic joacă rolul principal, este ilustrativă pentru felul cum arăta viața românilor sub ocupația imperiului habsburgic de ocupație. Nu cu mult diferită față de viața de azi. În orice caz, setea de Libertate a românilor a rămas la fel de mare. VIDEO:

 
Cu această ocazi, ActiveNews vă îndeamnă să vizionați filmul PINTEA. VIDEO INTEGRAL: