ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italienii nu au declanșat nicio alertă împotriva produselor Lactate Brădet pentru că nu au găsit nimic care să indice o problemă, susține compania argeșeană într-un mesaj pe facebook.

Cei de la Lactate Brădet susțin că autoritățile italiene au analizat brânza chiar în fața reprezentanților companiei.

"Este posibil in Romania sa mori cu dreptatea in mana? Dezinformare, Dezinformare... Din nou dreptatea este de partea noastra. Au venit analizele la branza de burduf efectuate in Germania si sunt bune. Am fost in Italia unde pe data de 21 martie au fost deschise in fata noastra probele pentru a fi analizate. Branza de burduf era mucegaita si 2 din 3 galeti de smantana aveau capacele desfacute. Toate acestea au fost consemnate de autoritatile italiene care au fost extrem de amabile. Rezultatele fiind utile pentru investigarea cauzei acolo si nicidecum a incriminarii noastre. Ni s-a spus clar, ca nu au generat nicio alerta pentru simplu motiv ca nu au niciun rezultat", au scris reprezentanții companiei pe facebook.
 

Sâmbătă, 19 martie, Autoritatea Sanitar Veterinară a transmis un comunicat de presă, prin care a anunțat că produsul notificat de autoritățile italiene nu era obținut din lapte de oaie, ci de vacă.

„Autoritățile italiene au admis faptul că, din eroare, în notificarea de alertă inițiată în data de 16.03.2016 a fost menționată o brânză provenită de la SC Brădet, produsă din lapte de oaie, în loc de brânză produsă din lapte de vacă”, se arată în comunicat.

De asemenea, Autoritatea Sanitar Veterinară preciza că "notificarea de alertă, modificată în data de 18 martie (...) conține un buletin de analiză, emis în data de 17.03.2016, care nu menționează informații, precum: numele producătorului, sortimentul exact de produs, numărul lotului, data fabricării, data expirării.”

În buletinul de analiză parțial se arată că în proba de brânză recoltată dintr-un spital din Florența în data 14 martie "au fost identificate genele verotoxigene și se lucrează pentru izolarea tulpinii de Escherichia Coli”.

Premierul Dacian Cioloș a condamnat și el eroarea realizată de italieni.