O cofetărie din Constanța a fost închisă temporar de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), iar sute de kilograme de produse au fost retrase de la comercializare, după ce echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care ustensile vechi, mizerie și produse neetichetate.

Conform CJPC, se pare că reprezentații cofetăriei spuneau că folosesc produse naturale, dar frișca, ciocolata, de fapt, conțin grăsimi vegetale și E-uri. 

El a precizat că sute de kilograme de produse găsite în cofetăria respectivă au fost retrase de la comercializare și vor fi distruse. Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor a mai spus că au fost găsite în coferătie ustensile ruginite, vechi, dar și mizerie.

În acest timp, în marile rețele de magazine, ce aparțin marilor corporații, fapte mult mai grave sunt trecute cu vederea. Nu de puține ori clienții au postat pe rețele de socializare imagini cu șoareci, viermi sau produse stricate, iar Protecția Consumatorilor nu a recurs niciodată la măsuri radicale.

 Șobolani și gândaci într-un supermarket Mega Image din Capitală

Pește plin de viermi, cumpărat de o clientă dintr-un hipermarket din București


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews