ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum o lună, la pompa unei benzinării OMV din Graz, Austria, prețul unui litru de motorină era de 1,159 de euro. În aceeași perioadă, la pompa aceleiași benzinării, dar de la Cluj Napoca, prețul era de 1,23 euro/litru la cursul valutar leu/euro din 4 aprilie 2018.

Comparația a fost făcută de un cititor, Mircea Morar, care ne-a trimis imaginile spre comparație. Aceasta se întâmplă deși Austria are zăcăminte infime de petrol: în timp ce România are estimat în jur de 600 de milioane de barili, austriecii mizează pe doar 43 de milioane. 
 
Mai mult decât atât, un raport financiar remis Bursei arăta că 50% din profitul net al OMV provine de la Petrom. Într-un interviu acordat Hotnews, șeful OMV, Rainer Seele, afirma că firma sa nu a resimțit în niciun fel instabilitatea politică de la Bucureși, iar punctul de stabilitate în România îl reprezintă președintele Iohannis, cu care se bucură că poate discuta în limba sa maternă, germana.
 
OMV este implicat în proiectul BRUA, cel care va lega gazul românesc din Marea Neagră către Austria și Ungaria. Ziarul Financiar a atras atenția asupra vitezei cu care se desfășoară acest proiect, despre care jurnalistul Sorin Pîslaru spunea că depinde viitorul energetic al României.