ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clienții unui magazin Kaufland din Curtea de Argeș au filmat un șoarece printre bucățile de carne.

În filmulețul postat pe Facebook se vede cum șoarecele se plimbă pe carne, iar apoi o angajată a hypermarketului Kaufland încearcă să îl prindă, în timp ce un client o avertizează să nu pună mână pe el, că ar putea să o muște. 

Reprezentanții Kaufland au explicat că ultima deratizare la acel magazin a avut loc în urmă cu cinci zile și nu au fost constatate nereguli, iar carnea din vitrină a fost retrasă și distrusă: „Ne cerem scuze clienților pentru incidentul regretabil din Curtea de Argeș. Am retras imediat toate produsele din vitrină pentru distrugere, am restabilit condițiile igienico-sanitare necesare desfășurării activității și, în același timp, am solicitat o intervenție urgentă a firmei cu care colaborăm pentru deratizare. Precizăm că lunar au loc proceduri pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție în toate magazinele noastre, derulate prin intermediul unor companii specializate. Ultima intervenție de acest tip a avut loc în urmă cu numai 5 zile în magazinul din Curtea de Argeș și nu au fost găsite deficiențe."
 
Recent, o cofetărie din Constanța a fost închisă temporar de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), iar sute de kilograme de produse au fost retrase de la comercializare, după ce echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care ustensile vechi, mizerie și produse neetichetate.
 
Cu toate neregulile întâlnite de-a lungul timpului în marile rețele de magazine, ANPC nu a închis niciodată o astfel de unitate.