ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Suceava a depus o reclamație la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) - Regiunea Centru Brașov și la mai multe instituții și supermarketuri împotriva produselor de Halloween, motivând că incită la "crimă, vrăjitorie, terorism, magie neagră, incultură, satanism", se precizează într-un comunicat de presă transmis Agerpres de comisariat.

„Pe lângă numărul mare de reclamații primite de CRPC — Regiunea Centru Brașov în ultima perioadă, există și aspecte care nemulțumesc unii consumatori puțin mai deosebite decât cele uzuale. Dintre acestea amintim nemulțumirea unui consumator care este extrem de deranjat de faptul că în această perioadă sunt expuse la vânzare produse de Halloween.

Din punctul său de vedere, această sărbătoare încalcă Constituția României și produsele respective ar incita la "crimă, vrăjitorie, terorism, magie neagră, incultură, teroare psihică a copiilor inocenți, închinare la morți și satanism”, se menționează în comunicatul de presă, care este semnat de comisarul șef al CRPC, Claudiu Sorin Susanu.

Din păcate, din răspunsul menționat de Susanu, se înțelege că plângerea cetățeanului a fost tratată „ca o excepție” și ignorată.

Atât Biserica Ortodoxă, cât și Biserica Romano Catolică, au denunțat Halloween-ul, ca fiind un îndemn la „practici OCULTE și la adoptarea unui comportament NEFIRESC, adesea VIOLENT”. De-a lungul timpului, mai multe ONG-uri au criticat autoritățile pentru permiterea desfășurării acestei pseudo-sărbători în școală și grădinița publică.