ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi detalii despre managementul defectuos de la Banca Națională a României. La scurt timp după ce a anunțat că cei de la BNR au primit comisioane pentru împrumuturile făcute de statul român la FMI, economistul Lucian Isar scrie pe blogul său că în plină criză, la BNR s-au acordat prime de zeci de  milioane de euro!

În perioada 2008-2014, România a fost grav afectată de criza financiară. Au fost tăiate salarii și pensii, locuri de muncă desființate, iar România s-a îndatorat la FMI. S-au înregistrat 350.000 de falimente sau insolvențe.

Este vorba despre victime directe sau indirecte ale unui management fraudulos și incompetent al crizei practicat, fără mandat de la români, de BNR. În această perioadă s-a constatat o pierdere cumulată de 42 mld euro (28% din PIB) cauzată de acest management. Pentru aceste catastrofe și eșecuri, numai în BNR, s-au auto-acordat bonusuri

Cum s-au acordat aceste prime:
– 2009, 7 milioane euro bonus
– 2010, 28,3 milioane lei bonus
– 2011, 6,6 milioane lei bonus
– 2012, 14 milioanelein bonus
– 2013, fara bonus datorită pierderii dar au crescut salariile cu 17 milioane lei
– 2014, 28,7 milioane lei bonus plus fond propriu pentru investiții

Unii angajați BNR consideră că li se cuvine bonusul pentru auto-apreciată performanță, deși conform legii, singurul criteriu de performanță al BNR a fost ratat în 11 din ultimii 12 ani.