Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor din România, realizează campania „Acasă, de 100 de ani!”, prin care celebrează România, arată un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews.

În cadrul campaniei „Acasă, de 100 de ani!”, Grupul TeraPlast sărbătorește poveștile frumoase din casele românești și a invitat mai mulți lideri ai comunităților din România, printre care Simona Baciu - fondatoarea Transylvania College, Gabriel Lazany - managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Florin Estefan - managerul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Aurel Tămaș - cantautor, Valentin Vesa - fondatorul ShoeBox, Tiberiu Ușeriu - ultramaratonistul român care a reușit să câștige de trei ori la rând cel mai dur maraton din lume (6633 Arctic Ultra) și Alin Uhlmann Ușeriu - președintele asociației Tășuleasa Social, Valentina Ardean-Elisei, Laura Pristăvița și Daniela Rațiu - jucătoare ale echipei de handbal feminin CS Gloria 2018 și antrenorul lor, Horațiu Pașca, să vorbească despre ce înseamnă pentru ei „acasă”. 
 
De asemenea, din dorința de a susține poveștile și visele care se nasc într-o casă, Grupul s-a implicat în proiectul BIG BUILD 2018, derulat de organizația Habitat for Humanity România.
 
„Pentru Grupul TeraPlast, România este acasă deoarece realizările noastre au fost posibile doar având casa noastră aici și o mare familie alături - angajații și partenerii noștri. Deoarece înțelegem că o casă nu înseamnă doar un adăpost, ci o șansă la o viață mai bună,  ne-am alăturat cu bucurie mai multor cauze sociale, printre care și proiectului BIG BUILD 2018, derulat de Habitat for Humanity România, în luna octombrie 2018” a declarat Alexandru Stânean, Director General TeraPlast Group. 

BIG BUILD este un eveniment de construire accelerată și voluntariat organizat în fiecare an de Habitat for Humanity România, ajuns în 2018 la a zecea ediție. Anul acesta, peste 350 de voluntari veniți din toate colțurile țării și din SUA, Germania și Olanda au ajutat la ridicarea a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din Cumpăna, județul Constanța. Voluntarii au lucrat cot la cot cu cele 8 familii care se vor muta în prima lor casă decentă începând cu primăvara anului viitor.

Prin evenimentul BIG BUILD, Habitat for Humanity România marchează în fiecare an Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenția asupra dreptului fiecărui om la o locuință decentă. România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparații urgente. Peste 12% dintre români nu-și pot menține casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în săracie. 

Despre TeraPlast Group 

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uși și Țiglă Metalică (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme românești, inaugurată după 1990. 

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews