ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La finalul săptămânii trecute, noul Ministru de Finanțe, Anca Dragu, anunța că Guvernul va îngheța măsura creșterii salariului minim pe economie, pentru că ar afecta "competitivitatea României".
 
De asemenea, vineri, același ministru al finanțelor afirma că în alte țări, precum Brazilia, India sau Africa de Sud "sunt săraci și mulți și toți știu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme".

În același timp, însă, Guvernul României a oferit ajutoare de stat în valoare de peste 83 de milioane de euro către opt multinaționale, printre care Bosch Rexroth, Robert Bosch, Automobile Dacia, Leoni Wiring Systems sau Airbus Helicopter.

În schimbul banilor, acestea trebuie să creeze aproape 3.200 de locuri de muncă în județele Alba, Cluj, Brașov, Argeș, Gorj sau Bis­trița-Năsăud.

După cum observă Ziarul Financiar, însă, antreprenorii români lipsesc de pe lista celor care primesc ajutoare de stat, "astfel că, în conti­nuare, jucătorii stră­ini sunt cei care știu să benefi­cie­ze de schemele de finanțare puse „la bătaie" de stat", arată sursa citată.

Experții consultați de ActiveNews arată că suma de 83 de milioane de euro putea fi folosită de statul român pentru a ajuta la pornirea a zeci de mii de IMM-uri sau microîntreprinderi. Guvernul preferă însă să finanțeze multinaționale care oferă locuri de muncă pentru persoane fără studii superioare.
 

La finalul lui Octombrie 2015, ZF anunța că Orange Services SRL și Vodafone Shared Services SRL anunțat că vor primi alte ajutoare de stat în valoare de 2,7 milioane de euro pentru crearea a 400 de locuri de muncă.
 
Un studiu la nivel european arăta că în prezent, mai mulți copii români trăiesc în sărăcie decât în 2007, momentul în care România a intrat în UE.Alocația de stat pentru copii este de  200 lei /lună – 0-2 ani, 84 lei /lună – 2-18 ani.