ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Firma austriacă Schweighoffer Industries a dat în judecată un ONG din România la un tribunal din Viena, informează siteul neuerweg.ro.

"In 15 iunie 2015, s.c. Holzindustrie Schweighofer srl, cu sediul la Sebes si Gerald Schweighofer, patronul firmei, au depus cerere de chemare in judecata la Tribunalul Comercial Viena (Handelsgericht Wien) impotriva Aosciatiei Neuer Weg, cu sediul la Fagaras si Hans Hedrich, vicepresedintele asociatiei", arată sursa citată.

Austriecii îi acuză pe oamenii din Făgăraş că au trimis mesaje calomnioase şi neadevărate despre firma care exploatează lemn în România.

Despre ce este vorba: pe siteul ONG-ului, austriecii au fost acuzaţi că "au plătit mită unor funcţionari publici", de "cumpărarea în mod conştient lemn tăiat ilegal", de "furt de lemn în România", de "uz de fals", de "folosirea de certificate ilegale", dar şi altele.

Austriecii reclamă în prejudiciu de 35.000 de euro. Asociaţia Neuer Weg a trimis Tribunalului Comercial Viena că toate declaraţiile postate pe blog sunt adevărate, "putând fi demonstrate cu uşurinţă în instanţă".

Aceştia mai cer ajutorul statului austriac pentru angajarea unui avocat, deoarece nu dispun de mijloacele financiare necesare pentru aceasta.
 
Firma Holzindustrie Schweighofer a fost implicată în mai multe scandaluri, în ultimul timp. Astfel, reprezentanţii firmei au fost filmaţi în timp ce admiteau că taie, ilegal, lemn în România şi eludează, în voit, legea.   Practicile firmei au stârnit nemulţumirea localnicilor, care au denumit-o "Măcelarul pădurilor din Apuseni". 

Premierul Victor Ponta i-a acuzat pe austrieci că au încercat oprirea adoptării noului Cod Silvic.