Zeci de mii de persoane s-au adunat duminică la Paris pentru a protesta împotriva planului guvernului de a permite femeilor singure și lesbienelor la procreația asistată, prima reformă socială majoră a țării de când Franța a legalizat căsătoria homosexuală în 2013, scrie nouvelobs.

Fluturând steaguri roșii și verzi, aproximativ 74.500 de oameni, cifră dată de presă, au pornit în marș de la Senatul Franței spre clădirea Montparnasse, scandând „Libertate, Egalitate, Paternitate” . Organizatorii protestului au spus însă că aproximativ 600.000 de persoane  sunt împotriva legii, care a fost aprobată de camera inferioară a parlamentului luna trecută.

Contestatarii legii consideră că actul normativ privează copiii de existența tatălui, care este atât de necesară, amenințând nucleul tradițional al familiei. În plus, legea va  da cale liberă și pentru legalizarea mamelor surogat, inclusiv pentru homosexuali.
 
„Familia, cu o mamă și un tată, este un ecosistem care are nevoie de protecție”, a spus Christian Kersabiec, care a venit duminică la marș, din Bretania, denunțând „această nouă societate în care unii se joacă de-a „ucenicul vrăjitor””.
 
Analiștii spun însă că societatea franceză a început să acccepte familiile netradiționale din momentul 2013, când a fost adoptată legea căsătoriei între persoane de același sex.

Reamintim că legea pe care francezii o contestă în stradă a fost modificată astfel încât cuplurile de lesbiene să  aibă dreptul să se înregistreze pe certificatul de naștere al copiilor cu „mamă și mamă” în loc de „mamă și tată”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews