ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul armean Nikol Pașinian a denunțat, joi, o tentativă de lovitură de stat militară, după ce șefii de Stat major al forțelor armate i-au cerut demisia, informa ABC International. Plecarea lui Pașinian este cerută și de către opoziție, de la înfrângerea Armeniei în războiul de anul trecut din Nagorno-Karabah. După cum a relatat ActiveNews la vremea respectivă, Pașinian era considerat „o păpușă” a lui Soros și Putin în același timp.

"Consider că declarația Statului Major General este o tentativă de lovitură de stat militară. Îi invit pe toți susținătorii noștri să se întâlnească în Piața Republicii din Erevan”, a scris Pașinian pe pagina sa de Facebook, citat și de EVZ, asigurând că "în curând mă voi adresa națiunii printr-o transmisie live”.

 

"Prim-ministrul Armeniei și guvernul nu mai pot lua decizii adecvate în această situație de criză pentru armeni”, se afirmă în declarația conducerii militare, potrivit agenției de știri armene Armenpress, agenția de presă oficială a Armeniei, care redă poziția autorităților civile.

Circa 20.000 de oameni au ieșit în centrul Erevanului în spirjinul premierului, care a cerut la rândul lui demisia capilor Armatei, transmite RFE. Situația rămâne tensionată.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews