ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul sanitar șef de stat pentru orașul Sankt Petersburg, Natalia Bașketova, a semnat un decret privind reintroducere regimului obligatoriu de purtare a măștii de protecție în instituțiile de servicii sociale din oraș.

Potrivit documentului, în săptămâna 5-11 decembrie, incidența totală a cazurilor de îmbolnăvire cu gripă și cu alte infecții virale respiratorii acute, în rândul populației, a depășit cu 76,7% pragul epidemic săptămânal. După cum se mai specifică, în rândul copiilor, incidența reprezintă 55%, informează Rosbalt, citată de Rador și ȘtiripeSurse.

În plus, se spune, a crescut numărul pacienților cu semne de forme severe și moderate de infecții virale respiratorii acute, care necesită spitalizare. Autoritățile din oraș întreprind o serie de măsuri pentru a preveni apariția focarelor bolilor respiratorii acute.

De exemplu, se reintroduce regimul obligatoriu de purtare a măștilor de protecție în instituțiile care oferă servicii sociale. În plus, este reintrodusă o interdicție privind internarea planificată a copiilor în spitale. De asemenea, este interzis accesul vizitatorilor în spitale și instituții de tip închis.

Sunt avute în vedere obligativitatea purtării măștii în spații deschise, unde se formează aglomerări.

Se reintroduce obligativitatea purtării măștii în spații deschise, în care se formează aglomerări, unde distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de doi metri. Vorbim despre piețe, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz.

ACTUALIZARE: Aceste date transmise de ȘtiripeSurse cu citarea Rador nu se confirmă. Cu toate acestea practica terorii constă în următoarele măsuri, așa cum au fost transmise de Interfax și semnalate de un cititor ActiveNews:

Moscova. 13 decembrie. INTERFAX.RU - Inspectorul sanitar principal de stat din Sankt Petersburg, Natalia Bașkhetova, a semnat un decret care vizează îmbunătățirea măsurilor de prevenire a bolilor virale. 

Potrivit documentului publicat pe site-ul Rospotrebnadzor pentru Sankt Petersburg, există o complicație a situației epidemice din oraș. 

„În perioada 5-11 decembrie, incidența cumulată a gripei și a altor forme de ARI a depășit cu 76,7% pragul epidemic săptămânal. Nivelul pragului epidemic săptămânal pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani a fost depășit cu 71,1%. Copiii au reprezentat 55% din structura totală a morbidității. A crescut numărul pacienților cu semne de infecții respiratorii acute severe și moderate care necesită spitalizare”, se arată în decret. 

În Sankt Petersburg se iau o serie de măsuri pentru a preveni apariția focarelor de boală. „Se va introduce un regim de măști în instituțiile de servicii sociale de toate formele de proprietate”, se arată în document (publice și private - n.n.). 

În plus, se introduce un regim de măști în organizațiile medicale cu pacienți internați și ambulatorii. 

Printre noile măsuri se numără interzicerea spitalizării planificate a copiilor în spitale.

Excepțiile sunt pacienții cu boli în cazul cărora nu este posibilă o amânare. 

Rospotrebnadzor cere, de asemenea, ca spitalizarea să respecte condițiile care exclud transmiterea nosocomială a infecțiilor, inclusiv delimitarea fluxurilor de pacienți, ținând cont de etiologia presupusă. 

Potrivit decretului, vizitatorii nu vor avea voie să intre în spitale și instituții închise. Se va face o excepție pentru îngrijitorii pacienților grav bolnavi. 

Cursurile în instituțiile de învățământ vor fi suspendate dacă 20% dintre elevi sunt absenți.

De asemenea, în instituțiile de învățământ va fi introdusă obligativitatea termometriei.”

SLAVĂ și RUSIEI!

Citiți și Rusia construiește o rețea de supraveghere electronică a întregii populații. EXPERIMENTUL „ORAȘUL SIGUR”. ȘI EFICIENT