ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Moscovei va colecta date CCTV din întreaga Rusie, ca parte a sistemului său „prietenos” de supraveghere totală.

„Aveți o față atât de frumoasă! V-ar deranja dacă [primarul Moscovei] Sergei Sobyanin, «tehno-hanul» Moscovei, ar stoca-o în baza sa de date centralizate, pentru totdeauna?

Și ar fi ok dacă v-ar identifica [prin recunoaștere facială], chiar dacă locuiți în Chelyabinsk și nu ați călcat niciodată în Moscova?

Desigur că este «în regulă». Sunteți flatați că Sobyanin vă dorește chipul într-un mod atât de intens.” (Off Guardian



Kommersant are detalii „la cald”:  

Departamentul de Tehnologii Informaționale din Moscova intenționează să finalizeze crearea unui centru unificat de stocare a datelor, la ale cărui unități va funcționa sistemul de recunoaștere facială al capitalei, pentru a centraliza colecția de fluxuri video în toate regiunile țării.

Din punct de vedere tehnic, acest lucru este logic, recunosc experții, deoarece acum nicio regiune nu își poate permite o putere de calcul care să poată procesa un asemenea volum de date. Analiza centralizată a informațiilor video devine relevantă în contextul unor amenințări teroriste crescute și al necesității căutării persoanelor care se sustrag mobilizării, consideră participanții pe piața de căutare pe internet.

Prima rundă a mobilizării parțiale este practic (oficial?) încheiată, dar suntem siguri că Sobyanin poate utiliza această „analiza centralizată a informațiilor video” pentru o „vânătoare de proletari”, nu doar pentru vânătoarea de evadatori.

Există un precedent. În februarie 2020, Sobyanin a anunțat că respectarea măsurilor de carantină COVID în Moscova va fi monitorizată prin sistemul de recunoaștere facială al orașului.

După cum unlimitedhangout.com a documentat în iulie, orașele din Rusia devin foarte „inteligente” și foarte, foarte „sigure”.

Iar inteligența și siguranța cresc exponențial cu fiecare zi care trece: