ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste două milioane de semnături s-au strâns pentru a fi oprită difuzarea filmului brazilian „The First Temptation of Christ” (Prima tentație a lui Hristos) de pe platforma de streaming Netflix, care îl prezintă pe Iisus Hristos drept homosexual. Iar semnăturile continuă să se adune, filmull fiind considerat o nouă ofensă la adresa creștinilor.

Petiția a fost lansată la 46 de minute după lansarea filmului, cei care au văzut serialul susținând că producția jignește grav creștinii, scrie Daily Mail. Potrivit sinopsisului, povestea filmului îl surprinde pe Iisus la vârsta de 30 de ani, alături de un oaspete surpriză pe care îl aduce la o întâlnire în familie, prezentându-l drept iubitul său, Orlando.

Netflix nu a comentat pe marginea filmului și nici a acuzațiilor făcute împotriva acestuia. În schimb, trupa de comedie din spatele producției a declarat că pune preț „pe libertatea de exprimare a umorului prin intermediul unei satire legate de una dintre cele mai diverse teme culturale ale societății, aceasta fiind esențială pentru o țară democratică”.

Criticii care militează pe Twitter împotriva filmului au spus că vor boicota site-ul până când producția va fi retrasă.

Eduardo Bolsonaro, fiul președintelui brazilian Jair Bolsonaro, a numit filmul un „gunoi”, adăugând că producătorii „nu reprezintă societatea braziliană”.
 
Conferința Națională a Episcopilor din Brazilia a lansat un comunicat săptămâna trecută prin care condamna serialul, spunând că „nimic nu dă dreptul cuiva să atace convingerile profund religioase ale oamenilor iar dreptul la libertatea de exprimare nu anulează respectul față de oameni și de valorile lor”.
 
Nu este prima dată când Netflix se confruntă cu reacții negative. Gigantul de streaming s-a confruntat cu critici pentru serialul animat cu supereroi "Queen Drag", și pentru filmul argentinian "Desire", despre care criticii au afirmat că portretizează "pornografia infantilă"