ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soția fostului președinte american Jimmy Carter, Rosalynn Carter, a murit azi la vârsta de 96 de ani, la două zile după ce a intrat în îngrijirea unei case de îngrijiri paliative. Soțul ei, Jimmy Carter, în vârstă de 99 de ani, a anunțat recent că a decis să primească îngrijiri de tip hospice „în locul unei intervenții medicale suplimentare” la locuința de familie din Plains, Georgia.

ACTUALIZARE: Informația a fost oferită de Centrul Carter cu trimitere la RosalynnCarterTribute.org.

Jimmy Carter a fost cel de-al 39-lea președinte al Statelor Unite, din 1977 până în 1981. A primit Premiul Nobel pentru Pace în 2002 pentru activitatea sa în vederea găsirii unor soluții pașnice la conflictele internaționale, pentru promovarea democrației și a drepturilor omului și pentru promovarea dezvoltării economice și sociale, conform biografiei sale oficiale publicate de Casa Albă.

Jimmy Carter a aspirat să facă un guvern "competent și plin de compasiune", care să răspundă poporului american și așteptărilor acestuia. Realizările sale au fost notabile, dar într-o epocă în care costurile energetice creșteau, inflația se accentua și tensiunile continuau, administrației sale i-a fost imposibil să îndeplinească aceste așteptări ridicate.

Carter, care și-a folosit rareori numele complet - James Earl Carter, Jr. - s-a născut la 1 octombrie 1924, în Plains, Georgia. Cultivarea arahidelor, discuțiile despre politică și devotamentul față de credința baptistă au fost pilonii educației sale. După absolvirea în 1946 a Academiei Navale din Annapolis, Maryland, Carter s-a căsătorit cu Rosalynn Smith. Soții Carter au trei fii, John William (Jack), James Earl III (Chip), Donnel Jeffrey (Jeff), și o fiică, Amy Lynn.

După șapte ani de serviciu ca ofițer de marină, Carter s-a întors la Plains. În 1962 a intrat în politica de stat, iar opt ani mai târziu a fost ales guvernator al Georgiei, potrivit sursei citate.

Carter și-a anunțat candidatura la președinție în decembrie 1974 și a început o campanie de doi ani care a luat treptat amploare. La Convenția Democrată, a fost nominalizat în primul tur de scrutin. Carter a făcut o campanie dură împotriva președintelui Gerald R. Ford, și în final a câștigat cu 297 de voturi electorale față de 241 pentru Ford.

Mai multe Fotografii și Informații istorice la Carter Center și JimmyCarterLibrary.gov

Vedeți și Fostul Președinte al Statelor Unite, Jimmy Carter, a renunțat la tratamentul medical, alegând să-și petreacă timpul rămas acasă: Sunt împăcat. Am dus o viață minunată. A FOST UN SUSȚINĂTOR AL LUI CEAUȘESCU - FOTO