ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tren a deraiat în cursul zilei de joi în SUA, iar mai multe dintre vagoanele-cisternă în care se afla etanol au luat foc, forțând evacuarea locuitorilor din zonă, la două luni după un incident similar în Ohio, a declarat poliția, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Trenul, operat de compania feroviară Burlington Northern Santa Fe (BNSF), a deraiat în jurul orei locale 01.00 (06:00 GMT) în orașul Raymond, Minnesota.

"Pompierii din Raymond și din câteva orașe învecinate s-au deplasat la locul unde mai multe vagoane-cisternă au deraiat și au luat foc", indică într-un comunicat șeriful comitatului Kandiyohi, Eric Tollefson. Aceste vagoane transportau "o formă de etanol", iar altele transportau sirop de porumb.

Un ordin de evacuare a fost emis pentru persoanele care locuiesc la aproximativ 800 de metri de zona deraierii, iar deplasarea în orașul Raymond nu este recomandată, se spune în comunicat.

Deocamdată, nu există informații despre eventuali morți sau răniți, potrivit ministrului transporturilor Pete Buttigieg, care a precizat într-un tweet că monitorizează 'îndeaproape' situația.

Acest accident intervine la două luni după deraierea unui tren de marfă în East Palestine, în Ohio, care a provocat un incendiu uriaș și evacuarea a sute de persoane. Acest tren transporta, printre altele, clorură de vinil, o substanță chimică cancerigenă și extrem de inflamabilă folosită la fabricarea plasticului.

Reacția autorităților, care au procedat la deversări "controlate" de clorură de vinil pentru a evita o posibilă explozie, în urma cărora s-au degajat vapori toxici, a fost extrem de criticată, locuitorii raportând în special greață și dureri de cap. O anchetă este încă în curs de desfășurare, mai amintesc sursele citate.

Un alt tren a urmat la scurt timp: În SUA deraiază trenurile inexplicabil. După incidentul din Ohio, un alt tren a deraiat, în Florida. În vagoane se aflau peste 113.000 de litri de propan

FOTO: MPRnews