ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar o zi după ce raportul MCV aprecia Bulgaria pentru progresele înregistrate în justiție, peste 1.000 de bulgari au ieșit în stradă să protesteze față de posibila numire în funcția de procuror general a unei persoane destul de controversate pentru a duce o luptă reală împotriva corupției, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, peste 1.000 de bulgari au marșăluit, miercuri, prin centrul Sofiei pentru a-și manifesta dezaprobarea față de singurul candidat la funcția de procuror general al Bulgariei.

Protestatarii au scandat „Libertate!” și „Gheșev este o rușine”, considerând că în spatele nominalizării lui Gheșev se află, de fapt, așa-zisele elite politice și oligarhii corupți, care doresc, astfel,  să se asigure că infracțiunile lor nu vor fi cercetate.

Gheșev, în vârstă de 49 de ani, a fost nominalizat în unanimitate pentru funcția de procuror general de către toți procurorii din Consiliul Judiciar Suprem.

Comisia Europeană a anunțat, marți, că progresele realizate de Bulgaria sunt suficiente pentru a avea în vedere ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, în timp ce pentru România toate condiționalitățile din raportul pe 2018 rămân deschise.