ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul britanic nu va declanșa în acest moment Articolul 50 privind ieșirea din Uniunea Europeană, a declarat luni, în Parlament, premierul David Cameron. Șeful guvernului de la Londra a respins însă ideea organizării unui nou referendum pentru ieșiera Marii Britanii din UE, așa cum cer britanicii printr-o petiție lansată după votul pro Brexit.

Cameron a spus că el și guvernul pe care îl conduce au transmis clar că votul în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană trebuie să fie acceptat, potrivit Reuters.

El a declarat totodată că Banca Angliei și Trezoreria nu vor ezita să ia măsuri suplimentare pentru a stabiliza piețele financiare dacă va fi nevoie.

"Marea Britanie își dorește cele mai bune legături economice posibile cu vecinii săi europeni după Brexit", a adăugat Cameron.

Premierul britanic a mai spus că, indiferent de natura viitoarei relații a țării sale cu UE, își dorește ca actualele aranjamente privind securitatea să continue.

Declarațiile au loc în contextul în care marți și miercuri are loc o reuniune a Consiliului European care se va desfășura la Bruxelles, iar principalul subiect de pe agenda Consiliului va viza discutarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie.

Marea Britanie era așteptată să depună cererea de retragere din UE, dar Cameron pare că nu vrea să-și asume acest lucru în mandatul său de premier, deși el este cel care a aprobat referendumul.