ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul consultativ al Agenției Americane pentru Medicamente (FDA) a votat vineri pentru a recomanda utilizarea de urgență (EUA) a vaccinului Moderna anti-COVID-19. 20 de membri ai FDA au votat în unanimitate în favoarea vaccinului despre care afirmă, conform unui document aferent postat de agenție, că acesta poate avea efect asupra reducerii transmiterii virusului.
 
Un singur membru al comisiei, Michael Kurrilla, s-a abținut de la vot. „Nu sunt convins că pentru toate aceste grupe de vârstă beneficiile depășesc riscurile și aș prefera să văd  mai multă orientare către persoanele cu risc crescut de boli grave și cărora viața le este pusă în pericol de (COVID)”, și-a argumentat acesta abținerea de la vot. În baza aacestui material prezentăm filmarea de 8 ore a reuniunii.

Din documentul informativ publicat de FDA la fel ca în datele studiilor Pfizer, reiese că șase persoane au murit. în urma vaccinului.  Este vorba de 13 decese din totalul de 15.181 de persoane care au fost vaccinate. Șapte dintre aceștia se aflau în grupul placebo și nu primeau vaccinul, iar șase erau în grupul persoanelor care au primit vaccinul. Dintre cei șase, un pacient s-a sinucis.
 
În documentul Diviziei de Vaccinare de la Pfizer se prezintă mențiunea privind moartea a DOI participanți la testarea Pfizer dintre cei 37.796 subiecți supuși testelor.

FDA a remarcat că reacțiile adverse grave au apărut la 0,2% până la 9,7% dintre participanți și au fost mai frecvente după a doua doză decât la prima.
LifeSiteNews scrie că Vaccinul Moderna are multe în comun cu vaccinul Pfizer, inclusiv implicarea țesutului fetal în testarea acestuia. 293 de celule fetale avortate au fost utilizate pentru a produce o proteină Spike, conținută în vaccinul Moderna, potrivit unei organizații care luptă pentru a pune capăt utilizării materialului fetal avortat în vaccinuri și medicamente.
 
Proteina Spike este implicată în tehnologia ARNm a vaccinului Moderna, care este utilizată și de vaccinul Pfizer. ARNm, un tip de ARN „care transportă informații genetice pentru a produce proteine ​​într-o celulă”, determină celulele noastre să producă propriile particule virale care vor declanșa răspunsul nostru de apărare imună.Vaccinul Moderna, la fel ca vaccinul Pfizer, necesită două fotografii și, de asemenea, este raportat că are efecte secundare similare. Vaccinul Moderna, care mai conține material fetal din rinichi de bebeluș avortat, a provocat durere la locul injectării la mai mult de 9 din 10 participanți, oboseală la aproape 7 din 10 și dureri de cap sau dureri musculare la aproximativ 6 din 10, potrivit FDA.

Ca și vaccinul Pfizer, și cel de la Moderna a prezentat efecte secundare similare. Vaccinul Moderna a provocat durere la locul injectării la mai mult de de 9 din 10 participanți, oboseală la aproape 7 din 10  și dureri de cap sau dureri musculare la aproximativ 6 din 10, potrivit documentului FDA.

„Peste 44% dintre persoanele care au primit vaccinul au raportat că au suferit dureri articulare și peste 43 la sută au suferit frisoane”.

De asemenea, aproape 10% dintre participanți au prezentat „reacții adverse grave”, care au inclus greață și vărsături, umflături faciale și artrită reumatoidă.

Documentul arată și unele evenimente adverse grave (SAE). O persoană a avut greață în ziua următoare primirii celei de-a doua doze. Alte două au ssuferit umflături faciale la câteva zile după ce au primit a doua doză. O altă persoană a raportat umflături la nivelul buzelor la două zile după vaccinare.
 
Persoanele din grupul de vaccinuri au avut rate mai mari de limfadenopatie (în mod specific, umflarea ganglionului limfatic la axilă și sensibilitate la brațul unde s-a făcut vaccinul).
 
Redăm și varianta în engleză privind procentele efectelor adverse.
 
FDA’s fact sheet for healthcare providers states. It also says:

In clinical studies, the adverse reactions in participants 18 years of age and older were pain at the injection site (92.0%), fatigue (70.0%), headache (64.7%), myalgia (61.5%), arthralgia (46.4%), chills (45.4%), nausea/vomiting (23.0%), axillary swelling/tenderness (19.8%), fever (15.5%), swelling at the injection site (14.7%), and erythema at the injection site (10.0%).