ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alfie Evans este un copil de optsprezece luni. Este în comă, din 2016, din cauza unei boli care nu a fost diagnosticată până în prezent. Ca și în cazul „Charlie Gard”, care a făcut înconjurul lumii, sensibilizându-l pe președintele Trump, familia lui Alfie se află într-o bătălie juridică pentru a-și ține copilul în viață. Doctorii Spitalului Alder Hey Children's Hospital au solicitat deja Curții Supreme din Anglia, potrivit The Sun,  opinia privind decizia lor de a deconecta bebelușul de la aparate, astfel încât „să moară cu demnitate”.
 
Acum se derulează un adevărat război între medici și părinții micuțului,  aceștia din urmă apelând la ajutorul presei, în încercarea de a câștiga dreptul micuțului la viață.

„Trăim un coșmar: am găsit un spital din Italia dispus să-l primească pe Alfie”, au spus părinții copilului, citați de Today.it. „La spitalul din Anglia nu dau șanse fiului nostru, îl ignoră ... De ce să-l ducem la hospice când există un spital italian care să-l primească? Un doctor s-a oferit voluntar, a vrut să înțeleagă mai bine situația fiului nostru, dar medicii de la  Alder Hey Children's Hospital  au refuzat să vorbească cu el”, a spus Thomas Evans, tatăl bebelușului.

Fiul lor este în comă din decembrie 2016 și, după cum a precizat un avocat italian pentru Notizie ProVita, decizia medicilor englezi s-ar fi bazat pe „suspiciuni legate de boli neurologice grave”.

„Aceste ore sunt într-adevăr decisive: Cei de la Alder Hey au încălcat anumite reguli de comportament și nu au acționat cu bună-credință. Am avut o negociere strânsă timp de câteva săptămâni,  pentru a căuta împreună cu spitalul o soluție convenită. Desigur, Alfie are nevoie de dragoste și de îngrijire, el este conectat la aparate, dar în toate aceste luni, spitalul Alder Hey nu a făcut nici măcar o traheotomie. De ce? Avem și noi suspiciuni de alt gen”, a comentat avocatul italian, care apără cauza celor doi soți britanici.

Pentru ca băiețelul să rămână în viață, potrivit avocatului, ar fi necesar un simplu transfer. Medicii din spitalul britanic susțin însă că pentru Alfie o călătorie „nu ar fi lipsită de riscuri”.

În această vară, povestea micuțului Charlie,care suferea de depletie mitocondrială, o maladie genetică rară, condamnat de justiția britanică „la o moarte demnă”, a emoționat oameni din toate colțurile lumii, care s-au mobilizat pentru salvarea lui.

Printre cei care și-au exprimat durerea și indignarea față de decizia Curții Europene s-a aflat și  președintele american, Donald Trump, care a scris într-o postare pe twitter că vrea să ajute familia lui Charlie, ca să-l poată aduce în Statele Unite.