Rusia, Iran și mișcarea șiită libaneză Hezbollah, aliați ai președintelui Bashar al-Assad, răspund la bombardamentele americanilor din Siria. 

Centrul tuturor trupelor de comandă aliate ale președintelui sirian Bashar al-Assad, care includ forțe din Rusia, Iran,  mișcarea șiită Hezbollah și alte miliții, a avertizat SUA că va răspunde cu forța în cazul unui nou atac în Siria. „Agresiunea împotriva Siriei depășește toate liniile roșii. De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei și orice încălcare a liniilor roșii”, afirmă într-un comunicat „centrul de operațiuni comune”, un organism cu sediul în Siria, care include Rusia, Iran și forțele „aliate” ale Hezbollahului libanez. 
 
Nota adaugă că prezența militară americană în nordul țării este ilegală și subliniază faptul că acest lucru le transformă în „forțe de ocupație", informează Reuters. 

De la Teheran, aliatul numărul unu al  Damascului, președintele iranian Rouhani, care a atacat decizia lui Donald Trump de a interveni militar in Siria, a declarat că acuzațiile potrivit cărora „Al-Assad ar fi în spatele atacului chimic de la Khan Shaykhun sunt fără fundament” și a criticat  statele occidentale care au aplaudat intervenția Washington-ului în Siria.
 
Între timp, coaliția pro Assad rămâne pe poziții.  Șefii armatelor rusă și iraniană și-au manifestat dorința de a continua cooperarea militară în sprijinul președintelui Al-Assad „până la înfrângerea totală a teroriștilor și a celor care îi susțin”. Teheranul, Moscova și Damascul  îi cataloghează drept „teroriști” pe toți oponenții regimului sirian.

Acuzând regimul președintelui Al-Assad de autoritarism, SUA au efectuat vineri lovituri cu rachete asupra unei baze aeriene a armatei siriene, pentru prima oară în mai mult de șase ani de război în Siria. Administrația Trump a informat ulterior Congresul că ar „putea realiza noi acțiuni suplimentare”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews