ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite, Marea Britanie și Franța au bombardat Siria fără absolut niciun motiv. Exact cum s-a întâmplat cu alte state din Orient si N. Africii distruse pe altarul înroșit de sânge al „democrației liberale” și al „societății deschise", în fapt alibiuri pentru Noua Ordine Mondială. 

Corespondentul de război Robert Fisk (foto) este un jurnalist cu merite mari în descalcirea problemelor din zonele de conflict. Nemulțumit de filmulețele în care "Căștile albe" decontaminează copiii cu furtunul cu apă în urma unui atac chimic al forțelor armate siriene (vezi video din link), s-a dus la direct la Duma. 

Corespondent de război timp de 40 de ani în Liban, Afganistan, Irak, Siria, șamd, are experiența necesară ca să discearnă între realitate și manipulare, mai ales că informațiile din Siria sunt primite prin telefon numai de la activiștii pentru drepturile omului (Soros, gen), organizații islamiste sau posturi tv globaliste de tipul Al Jazeera, susținute cu bani ai monarhiilor wahabite ale Golfului, sponsori principali ai ISIS, dușmane de moarte ale Siriei și ale aliaților săi musulmani șiiți. 

Serviciile secrete franceze au certificat faptul că au fost folosite gaze toxice împotriva populației din Duma, ca și reprezentanți ai OMS care au spus că, în urma analizelor de sânge și de urină, s-a constatat prezența gazelor otrăvitoare la sute de persoane. A urmat atacul dat de marile puteri nucleare, cu rachete, asupra "depozitelor de gaze toxice" și "centrelor de producție" ale acestora. 

În mod...paradoxal, „inspectorii din cadrul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) sunt în prezent blocați ca să vină la locul presupusului atac de gaze, aparent pentru că nu aveau permisele corecte ale ONU" - menționează Fisk.

Dr. Rahaibani, medic în Duma, face precizări asupra momentului în care au fost aduși „otrăviții": 

„Mă aflam cu familia în subsolul casei noastre, la trei sute de metri de aici, noaptea, dar toți doctorii știu ce să întâmplat. Au existat multe bombardamente (ale forțelor guvernamentale) și avioanele au survolat Duma mai ales noaptea - dar în acea seară a fost vânt și nori mari de praf au început să vină înspre subsolurile și pivnițele unde se refugiaseră oamenii. Ulterior au început să sosească în spital, suferind de hipoxie, lipsă de oxigen. Apoi, cineva la ușă, o "Cască albă", a strigat: "Gaz!" Și a început panica. Oamenii au început să arunce apă peste unul pe altul. 
Da, filmul a fost filmat aici, este autentic, dar ceea ce vedeți sunt oameni care suferă de hipoxie - nu de otrăvire cu gaz ".

Nimeni, niciun corespondent de presă, nu a filmat momentul în care au fost înmormântate cele peste 60 de „victime" ale atacului cu gaz, iar medicii nu au văzut niciun mort. 

„Giganții mediatici, care își permit să trimită armate de corespondenți, nu au mișcat nimic-nimic, ci au înghițit și regurgitat o joasă și josnică propagandă de război (...) Aia sunt cei de ne învață pe tot restul globului ce e aia democracy, values, rule of law. Altfel, ce dacă planeta e gata să ia foc nuclear de la o înscenare mizeră și oribilă. Important e să ne luăm premiile și să facem pe deontologii și curajoșii". (Buturuga Anghel - de la care am preluat articolul din The Independent.
 
Vă invit să-l citiți.