Parlamentul de la Viena a aprobat, marți un amendament de lege care interzice complet folosirea glifosatului pe teritoriul național, Austria devenind prima țară din Uniunea Europeană care a a interzis acest erbicid controversat în numele ''principiului precauției'', transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, majoritatea deputaților au votat în favoarea amendamentului potrivit căruia, "punerea pe piață" a produselor pe bază de glifosat este "interzisă în numele principiului precauției".

În ciuda controverselor legate de glifosat, legislația europeană permite utilizarea acestui erbicid pe întreg teritoriul Uniunii Europene, licența de folosire fiind valabilă până în 2022.

Recent, presa din Franța a dezvăluit că firma Monsanto, care produce glifosat, a întocmit dosare secrete unor personalități din diverse domenii: jurnaliști, politicieni, lideri de opinie. În dreptul fiecăruia erau trecute date personale - adresa de acasă, număr de telefon - și părerea despre glifosat. În funcție de opinie, era recomandată o strategie personalizată de lobby, după cum informa ActiveNews.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews