ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul de la Viena a aprobat, marți un amendament de lege care interzice complet folosirea glifosatului pe teritoriul național, Austria devenind prima țară din Uniunea Europeană care a a interzis acest erbicid controversat în numele ''principiului precauției'', transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, majoritatea deputaților au votat în favoarea amendamentului potrivit căruia, "punerea pe piață" a produselor pe bază de glifosat este "interzisă în numele principiului precauției".

În ciuda controverselor legate de glifosat, legislația europeană permite utilizarea acestui erbicid pe întreg teritoriul Uniunii Europene, licența de folosire fiind valabilă până în 2022.

Recent, presa din Franța a dezvăluit că firma Monsanto, care produce glifosat, a întocmit dosare secrete unor personalități din diverse domenii: jurnaliști, politicieni, lideri de opinie. În dreptul fiecăruia erau trecute date personale - adresa de acasă, număr de telefon - și părerea despre glifosat. În funcție de opinie, era recomandată o strategie personalizată de lobby, după cum informa ActiveNews.