Donald Trump a trebuit să-și schimbe retorica din campanie deoarece  se află la mâna altor structuri care dictează în mod eficient politica americană, a afirmat președintele sirian Bashar Assad într-un interviu pentru Telesur.
 
Dovada acestei teze, spune liderul sirian, ar fi recentele declarații ale lui Trump referitoare la Siria și ordinul de a bombarda baza aeriană siriană.
„Nu este nici prima nici ultima dată. Asta înseamnă că dacă vrei să faci politică în Statele Unite trebuie să fii un mincinos. Asta este ceea ce caracterizează politicienii americani: mint, în fiecare zi spun ceva și apoi fac exact contrariul”, a spus președintele sirian.

Assad susține că în lupta lor pentru „hegemonia globală”, politicienii americani deformează metodic faptele iar mass-media occidentale  îl descriu pe el drept un „ucigaș” al propriului său popor.
 
Donald Trump nu are „nicio politică”, dar implementează decizii luate de „agențiile de informații, de Pentagon, de marii fabricanți de arme, de companiile petroliere și de instituțiile financiare”, a acuzat liderul de la Damasc. „După cum am vazut în ultimele săptămâni, el și-a schimbat complet discursul și s-a supus termenilor statului profund sau regimului american profund”, a precizat Assad.

„De aceea este nerealist și o pierdere totală de timp să se facă o evaluare a politicii externe a președintelui american, pentru ceea ce spune, dar, în cele din urmă el face ceea ce îi dictează aceste instituții.  Este o politică care se practică de zeci de ani”, a continuat președintele sirian.

La 7 aprilie, Statele Unite au atacat Siria, lansând zeci de rachete de croazieră asupra unei baze aeriene a regimului de la Damasc, ca răspuns la un presupus atac chimic al armatei siriene asupra localității Khan Sheikhoun,  în care 58 de oameni ar fi murit după ce au fost expuși gazului sarin.  Atac pe care Donald Trump l-a catalogat drept o „rușine pentru umanitate”, dând vina pe președintele Assad, dar despre care regimul de la Damasc spune că a fost opera insurgenților.
 
Președintele sirian afirmă că guvernul său a cerut o anchetă independentă în cazul atacului cu arme chimice, despre care spune că a fost o înscenare pusă la cale de guvernul SUA și aliații acestuia.

„Am cerut Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice să trimită misiuni specializate pentru a investiga ceea ce s-a întâmplat. De fiecare dată însă Statele Unite au obstrucționat aceste investigații sau au împiedicat trimiterea unor astfel de misiuni pentru anchetă”, a precizat Assad. 

Acuzat din toate direcțiile, președintele sirian spune, în final, că oficialii americani mint când susțin că Siria are arme chimice și le reamintește occidentalilor că același sistem al minciunii s-a folosit și în 2003, înainte de invadarea Irakului. Atunci când fostul secretar de Stat Collin Powell a spus fără să clipească, în fața ONU, că regimul irakian deține arme de distrugere în masă.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews