ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retailer-ul german „Lidl” a atras atenția asupra sa în mod nedorit, după ce un client a sesizat că pe pijamalele bărbătești sunt înscripționate mesajele „Pune totul la îndoială. Refuză normalitatea”.

Cel care a sesizat mesajul este artistul Plamen Sivov, cunoscut muzician din țara vecină. „Este ceva foarte trist când trebuie să-ți cumperi niște PIJAMALE cu un astfel de mesaj rebel, de la Lidl”, a scris el pe o rețea de socializare.

 
Nu este prima oară când Lidl este suspectată de transmiterea de mesaje ideologice prin produsele sale. Anul trecut, un scandal monstru a cuprins Grecia după ce s-a aflat că Lidl a cenzurat crucea aflată pe o biserică aflată pe ambalajele unui anumit iaurt.
 
Ulterior, cei de la Lidl au făcut același lucru și-n Italia: crucea unei biserici aflate într-un afiș de promovare folosit de Lidl a fost eliminată. Reacția edilului din micul orășel Dolceaqua a fost lipsită de echivoc: „Ați dat jos crucea de pe Biserica din Dolceaqua pentru a nu leza clientela voastră musulmană. Dacă aceste cruci vă deranjează atât de mult, puneți măcar o altă imagine, cu orice, cu un castel, dar vă rog, nu ne distrugeți țara!”