ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bulgaria a făcut deja front comun cu statele din Grupul de la Vișegrad în scandalul standardelor duble aplicate de multinaționale producătoare de alimente și băuturi în Europa de Est. Acum  se plânge direct la Comisia Europeană.

În scrisori adresate comisarului european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, Vera Jourova, și Ombudsmanului European, Emily O'Reilly,  Avocatul poporului din Bulgaria, Maia Manolova a făcut apel la încetarea discriminării și a folosirii de standarde duble împotriva consumatorilor bulgari, transmite BTA. 
 
Mediatorul bulgar avertizează că importante companii multinaționale producătoare de alimente și băuturi comercializează produse de calitate inferioară în țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv în Bulgaria, ceea ce este în dezavantajul consumatorilor din aceste țări, comparativ cu statele din rândul așa-ziselor vechi democrații. Aceste companii folosesc ingrediente de calitate inferioară și chiar de așa natură încât reprezintă un risc pentru sănătatea și viața cetățenilor, notează Manolova. 

Oficialul bulgar subliniază faptul că de cele mai multe ori copiii sunt cei care consumă astfel de produse de calitate inferioară și chiar nocive, într-o perioadă în care sunt în creștere și au nevoie de o dietă sănătoasă și nutritivă. Potrivit Ombudsmanului bulgar, 26,2% dintre copiii din această țară cu vârsta între 5 și 18 ani sunt supraponderali, Bulgaria situându-se pe locul 5 din 32 de țări europene într-un clasament al Organizației Mondiale a Sănătății, scrie dcnews.ro.

Maia Manolova face apel la comisarul european pentru justiție să ceară Comisiei Europene să pună capăt vânzării de produse sub aceeași denumire, dar de calitate diferită în țările Uniunii Europene și să inițieze o legislație care să pună capăt acestor practici și standardelor duble la nivel european, informează Agerpres.