ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Procedeul prin care se livrează pe piețele din Europa de Est produse cu mai multă sare, grăsime și îndulcitori artificiali reprezintă "o discriminare",
 
Sofia intenționează să se alăture inițiativei statelor din Grupul Vișegrad de a elabora reglementări care să asigure standarde alimentare uniforme în Uniunea Europeană, pentru ca firmele să nu mai vândă în Europa de Est produse de calitate inferioară celor comercializate în Europa Occidentală, a anunțat ministrul Agriculturii din Bulgaria, Hristo Bozukov,
 
Comisia Europeană spune însă că aceste acuzații sunt lipsite de orice fundament, iar companiile multinaționale sunt libere să adapteze calitatea produselor în funcție de piața de comercializare.

Această chestiune va fi dezbătută luni, la Bruxelles, în cadrul reuniunii Consiliului Agricultură și Pescuit al UE, a spus Bozukov, într-un interviu acordat publicației bulgare 24 Chasa.

„Cred că vom avea succes, deoarece din ce în ce mai multe state se alătură inițiativei", a declarat Bozukov. „Problema 'standardelor duble' folosite de producătorii de alimente trebuie clarificată și se vor înregistra progrese în acest scop dacă și alte state membre se vor alătura inițiativei statelor din Grupul Vișegrad de a elabora reglementări care să asigure standarde alimentare uniforme în UE'', a afirmat recent si ministrul Agriculturii din Ungaria, Sandor Fazekas.
 
Ministrul ceh al Agriculturii, Marian Jurecka, spune,  de asemenea, că oamenii s-au săturat să fie ”coșul de gunoi al Europei”, în timp ce șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban a calificat standardele duble de calitate drept ”cel mai mare scandal din istoriei recente”.

În ceea ce privește România, ministrul Agriculturii declara de curând, in contextul acestui scandal, că autoritățile de la noi încă fac verificări și că nu se poate antepronunța.