ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o mutare care cu siguranță va fi pe placul președintelui  Donald Trump, un deputat republican din statul Tennessee a depus o lege care ar desemna oficial postul CNN și The Washington Post, ca „știri false”.

Republicanul Micah Van Huss a depus miercuri proiectul de lege, pe care îl descrie drept „O REZOLUȚIE pentru a recunoaște CNN și The Washington Post drept „fake news și pentru a le condamna pentru denigrarea cetățenilor noștri”, scrie site-ul local fox17.com.
 
Fost pușcaș marin, care a luptat în Irak și Afganistan, Van Huss a scris pe o rețea de socializare: „Am depus HJR 779 în numele unei circumscripții sătule de fake news și de republicani care nu luptă.”

În proiectul de act normativ se susține că The Washington Post și CNN au tras o „barieră între adversarii lui Trump și susținătorii lui Trump”, descriindu-i pe alegătorii lui Trump drept „sectanți”.  În acest sens, este amintită o frază în care un șef al CNN „a sugerat că susținătorii lui Trump aparțin unui secte, iar președintele nostru recurge la controlul minții.”

Termenul de „fake news” este adesea folosit de președintele Donald Trump, care, în 2018, a acordat chiar „premii pentru fake news”, în „onoarea” celor mai „corupți și părtinitori” oameni ai presei și unor instituții media.