ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Regională Veneto pentru Libertatea Vaccinării (Corvelva), o asociație italiană care se opune vaccinării obligatorii impuse de guvernul de la Roma, încearcă, prin toate căile să stopeze decretul privind imunizarea obligatorie a copiilor. 

Decizia Guvernului de la Roma, care a aprobat un decret de lege prin care permite înscrierea în școli și grădinițe doar a copiilor vaccinați, și care  impune sancțiuni financiare părinților care să își înscriu copiii nevaccinați la școală a fost deja contestată la Curtea Constituțională de Luca Zaia, președintele regiunii  Veneto. În paralel, Corvelva a lansat o campanie-șoc împotriva obligativității vaccinării, apreciată de unii, condamnată de alții.

„Eu am murit din cauza unui vaccin, despre care tu nu vei afla niciodată. Distrus și uitat”. Aceste câteva rânduri dure au fost alese pentru a însoți imaginea unui copil care stă cu spatele pentru a reprezenta numărul mare de victime - așa cum susține asociația venețiană no-vax Corvelva - afectate grav sau ucise de un vaccin. Campania a fost lansată de asociația italiană, extrem de activă în ultimii ani,  în așteptarea deciziei Curții Constituționale.

„#IONONDIMENTICO #NONFINISCEQUI.(#EU NU UIT #NU SE TERMINĂ AICI) În așteptarea pronunțării hotărârii Curții Constituționale, Corvelva a decis să lanseze o campanie publicitară dură, sperând că astfel unii vor deschide ochii”, a scris asociația pe Facebook.

Adus „mărturie” în sprijinul acestei campanii este micuțul Emiliano Rapposelli, un copil de un an, din Veneția,  care a murit în februarie 2003 la câteva zile după un vaccin trivalent. El este, susține Corvelva, simbolul pericolelor reprezentate de  vaccinuri și al „legăturii de cauzalitate” dintre administrarea vaccinului și moarte.

La finele unui proces care a durat 3 ani, în 2006, familiei Rapposelli i-a fost recunoscut, de către o comisie de specialitate, dreptul la daune pentru moartea băiețelului, vaccinul fiind considerat drept cauza principală a morții.

După cum era de așteptat, campania a declanșat un val de reacții pe rețelele de socializare socială, cu aproape 3000 de comentarii în mai puțin de 24 de ore de la lansarea ei. Sute de utilizatori au condamnat mesajul celor care nu vor vaccinare obligatorie. La fel de mulți, inclusiv medici, au fost și cei care au apreciat mesajul asociației.

Este însă doar în primul capitol al unei campanii care va dura trei săptămâni.