Catedrala ortodoxă Sfântul Sava din New York înviază din propria cenușă după ce a fost afectată de un grav incendiu izbucnit chiar în ziua de Paște în urmă cu trei ani, scrie basilica.ro.


Eparhia ortodoxă sârbă din America de Est a făcut publice mai multe fotografii în care poate fi observat stadiul avansat al lucrărilor de restaurare a Catedralei, în prezent fiind așezată structura metalică a acoperișului.

Lucrările propriu-zise de restaurare au început la șaisprezece luni după incident cu o slujbă de binecuvântare oficiată de Episcopul Irinej.

Catedrala veche de 160 de ani s-a transformat în scrum după ce o persoană în vârstă de 69 de ani a uitat mai multe lumânări aprinse într-o cutie sub strana de lemn.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews