Catedrala ortodoxă Sfântul Sava din New York înviază din propria cenușă după ce a fost afectată de un grav incendiu izbucnit chiar în ziua de Paște în urmă cu trei ani, scrie basilica.ro.


Eparhia ortodoxă sârbă din America de Est a făcut publice mai multe fotografii în care poate fi observat stadiul avansat al lucrărilor de restaurare a Catedralei, în prezent fiind așezată structura metalică a acoperișului.

Lucrările propriu-zise de restaurare au început la șaisprezece luni după incident cu o slujbă de binecuvântare oficiată de Episcopul Irinej.

Catedrala veche de 160 de ani s-a transformat în scrum după ce o persoană în vârstă de 69 de ani a uitat mai multe lumânări aprinse într-o cutie sub strana de lemn.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.