Cei mai puternici oameni din Europa au desemnat-o pe Christine Lagarde drept noul președinte al Băncii Centrale Europene (BCE) informează Ziarul Bursa.

 Ea s-a declarat onorată de această nominalizare.


„Având în vedere cele de mai sus și în consultare cu membrii Comisiei de etică a Consiliului Administrativ, am decis să mă retrag provizoriu din funcția mea de director general al FMI în timpul perioadei de nominalizare”, a scris ea pe twitter.
 
Lagarde, în vârstă de 63 de ani, este actualmente Președintele și Director al Managerial al Fondului Monetar Internațional, acolo unde a ajuns în 2011.
 
În timpul crizei grecești din 2012, Lagarde a făcut câteva comentarii care au inflamat opinia publică din această țară. Ea a spus că grecii „s-au simțit bine, dar acum e vremea retribuției”.  Ea a mai acuzat faptul că sunt prea puțini greci care-și plătesc taxele, dar i s-a atras atenția că ea însăși beneficia de un salariu anual de 468.000 de dolari care este scutit de impozite.

Lagarde este divorțată și are doi copii, iar actualmente trăiește în concubinaj cu omul de afaceri Xavier Giocanti. Lagarde a fost printre invitații prezenți la nunta exclusivistă a lui George Soroș, din septembrie 2013.
 
În 2016, Lagarde a fost găsită vinovată de către judecătorii francezi pentru neglijență în serviciu,  pentru plata unor sume din bani publici către magnatul Tapie, dar în mod ciudat, nu a primit o sentință cu închisoarea și nici măcar  o amendă din partea Curții. În ciuda scandalului, ea și-a păstrat funcția la FMI.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews