ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei mai puternici oameni din Europa au desemnat-o pe Christine Lagarde drept noul președinte al Băncii Centrale Europene (BCE) informează Ziarul Bursa.

 Ea s-a declarat onorată de această nominalizare.


„Având în vedere cele de mai sus și în consultare cu membrii Comisiei de etică a Consiliului Administrativ, am decis să mă retrag provizoriu din funcția mea de director general al FMI în timpul perioadei de nominalizare”, a scris ea pe twitter.
 
Lagarde, în vârstă de 63 de ani, este actualmente Președintele și Director al Managerial al Fondului Monetar Internațional, acolo unde a ajuns în 2011.
 
În timpul crizei grecești din 2012, Lagarde a făcut câteva comentarii care au inflamat opinia publică din această țară. Ea a spus că grecii „s-au simțit bine, dar acum e vremea retribuției”.  Ea a mai acuzat faptul că sunt prea puțini greci care-și plătesc taxele, dar i s-a atras atenția că ea însăși beneficia de un salariu anual de 468.000 de dolari care este scutit de impozite.

Lagarde este divorțată și are doi copii, iar actualmente trăiește în concubinaj cu omul de afaceri Xavier Giocanti. Lagarde a fost printre invitații prezenți la nunta exclusivistă a lui George Soroș, din septembrie 2013.
 
În 2016, Lagarde a fost găsită vinovată de către judecătorii francezi pentru neglijență în serviciu,  pentru plata unor sume din bani publici către magnatul Tapie, dar în mod ciudat, nu a primit o sentință cu închisoarea și nici măcar  o amendă din partea Curții. În ciuda scandalului, ea și-a păstrat funcția la FMI.