ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul premier Marcel Ciolacu a oferit un amplu interviu publicației euro-soroșiste Euractiv, în care a vorbit inclusiv despre obiectivul României de a adera la spațiul Schengen.

Ciolacu a spus că România a învățat din greșelile trecutului, iar miniștri care au fost implicați în acest dosar nu se mai regăsesc în noul Guvern, notează Știripesurse.

Pe dosarul Schengen, principalele atribuții le aveau Ministerul de Externe și Ministerul de Interne, acolo unde în locul lui Bogdan Aurescu, zis Trabucel, și Lucian Bode, acuzat de plagiat, au venit figuri noi în funcții, 

”Voi cere noului ministru de interne [Cătălin Predoiu] și noului ministru de externe [Luminița Odobescu] să prezinte un plan extins pentru lunile următoare pentru a vedea ce se poate face pentru a schimba veto-ul aplicat de guvernul de dreapta din Austria", a declarat Ciolacu.

Cu toate acestea, Aurescu a fost recuperat de președintele Klaus Iohannis, care l-a luat din nou la Palatul Cotroceni ca consilier.

Citiți și Evenimentul Săptămânii: Trabucel a devenit Chiștoc. Ion Cristoiu: Bogdan Aurescu n-a fost un trădător. A fost mai rău: o slugă (VIDEO). O slugă a intereselor antiromânești comparabilă doar cu Adrian Severin, adăugăm noi