ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tensiunile dintre facțiunile pro-cenzură ale UE și mogulul Big Tech Elon Musk au atins un nou vârf, oficialii europeni acuzând platforma de socializare X (fost Twitter) a lui Musk că este un „focar” de „conținut ilegal și dezinformare”, relatează Reclaim the Net

Această acuzație vine în urma recentelor atacuri Hamas asupra Israelului.

Comisarul Thierry Breton, șeful UE pentru industrie și economia digitală, care l-a amenințat pe Musk și în trecut, a venit cu noi cerințe. Într-o scrisoare, acesta cere lui Musk să adreseze urgent aceste nemulțumiri într-un interval de doar 24 de ore și să ia contact cu „autoritățile relevante de aplicare a legii”.

Breton, care deține autoritatea de a iniția proceduri judiciare împotriva giganților Big Tech sub jurisdicția sa, a fost fără echivoc: „În urma atacurilor teroriste comise de Hamas împotriva Israelului, avem indicii că platforma dumneavoastră este folosită pentru a disemina conținut ilegal și dezinformare în UE. ”

Misiva lui Breton nu doar că cere un răspuns rapid, ci și o legătură imediată cu Europolul, punând, astfel, operațiunile X sub microscopul european, în conformitate cu noua lege a cenzurii adoptată de UE, controversatul Digital Services Act (DSA).

Breton amenință: „Vă reamintesc că, în urma deschiderii unei potențiale investigații și a constatării nerespectării [cerințelor], pot fi impuse sancțiuni”.