ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier britanic David Cameron, promotorul referendumului privind ieșirea Marii Britanii din UE, mărturisește că niciodată nu a fost încântat nici de steagul albastru cu steluțe aurii, nici de Parlamentul European.

Deși a încercat din toate puterile să împiedice divorțul dintre Londra și Bruxelles, David Cameron recunoaște acum că mult mai aproape de suflet i-au fost steagul Regatului Unit și Parlamentul din Westminster. Comentariile fostului șef al guvernului de la Londra au fost făcute în timpul unui eveniment privat, în Ucraina, organizat de milionarul Viktor Pinciuk, scrie ibtimes.co.uk.
 
Această informație a fost făcută publică exact în ziua în care Regatul Unit a declanșat Brexit-ul, așa că ziarul britanic Times a titrat: „Cameron a fost eurosceptic încă de la început”, subliniind dublul standard al premierului, care s-a implicat în campanie sprijinnind, public, tabăra care nu dorea ieșirea din Uniunea Europeană, deși, recunoaște acum că a fost anti UE.
 
Conform presei de la Londra, Cameron ar fi descris Regatul Unit ca fiind „mereu incert” în ceea ce privește Europa, fiind contrar ideii de uniune politică mult mai profundă și mult mai integrată. 
 
„Priveam către steagul UE și ne gândeam că nu ne place, că avem steagul nostru. Priveam către Parlamentul European și ne gândeam că nu ne place și că avem deja un parlament al nostru, de care suntem foarte mândri”, ar fi spus Cameron.
 
În 2016, în campania de dinaintea referendumului, fostul premier britanic îi îndemna pe compatrioții săi să nu voteze pentru Brexit. „Dacă iubiți această țară, dacă vreți să o păstrați puternică și pe cetățenii ei în siguranță, rămânerea în Uniunea Europeană este unul dintre instrumente. Unul dintre instrumentele prin care putem să îndeplinim aceste deziderate. Izolarea nu a adus niciodată un beneficiu acestei țări. De câte ori am întors spatele Europei, mai devreme sau mai târziu, am ajuns să regretăm acest lucru. Întotdeauna am fost nevoiți să ne întoarcem și întotdeauna cu costuri mult mai mari”, spunea atunci David Cameron.